ABN Amro heeft interne proef achter de rug voor draadloos betalen met een bankpas. Met de RFID-betaalwijze zijn bedragen tot 25 euro af te rekenen.

De betaalmethode wordt na de zomer verder getest onder het eigen personeel van ABN Amro, meldt persbureau ANP.

ABN Amro noemt het contactloos betalen zonder pincode “tap & go”, staat te lezen in dagblad Telegraaf, dat het nieuws over de betaalproef als eerste bracht. Volgens de bank kan deze betaalmethode een alternatief worden voor de chipknip, die op termijn zal verdwijnen.

Het maximumbedrag dat via RFID afgerekend kan worden is 25 euro. Om “Tap & go” te gebruiken, moeten gebruikers een nieuwe bankpas verstrekt worden, vertelt een woordvoerder van ABN Amro.

Als de test succesvol is, dan zal ABN Amro in 2011 de methode een vervolg geven, vertelt de woordvoerder. “Dan gaan we praten met leveranciers, kijken naar welke investeringen nodig zijn, praten met banken of ze zich willen aansluiten.”

De pas is volgens ABN Amro zwaar beveiligd. “Het aantal transacties wordt bijgehouden. Ook moet je af en toe verbinding maken met de bank”, zegt directeur betalingsverkeer Gijs Schreuder in de Telegraaf.

Bron: Digital Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: